Kalkkunan liha Tulosta Sähköposti

Kalkkunanliha on mainio valinta terveydestään ja hyvinvoinnistaan huolehtivan ruokapöytään.

Kalkkunan lihassyyrakenne on selvästi karkeampi kuin broilerinlihan. Mureudessa näiden kahden välillä ei silti keskimäärin ole merkittäviä eroja. Koska lihassyiden suunta kuitenkin erottuu kalkkunanlihassa jopa erittäin hyvin, kannattaa yhtä hyvin raakaa kuin kypsääkin rintafileetä pyrkiä viipaloimaan pääsääntöisesti lihassyiden vastaisin vedoin.
Kalkkunan liha

Mureuden ja mehukkuuden yhteys

Kalkkunan liha on luontaisesti erittäin mureaa, eikä sen kypsentämiseen siksi liitykään erityistä huolta sitkistymisestä. Kalkkunanliha on kuitenkin myös hyvin vähärasvaista, mistä johtuen mureuden ja mehukkuuden väliseen yhteyteen kannattaa kiinnittää huomiota.

Lihan väri ja mitä se kertoo?

Kalkkunan liha on ruhonosasta riippumatta huomattavasti tummempaa kuin broilerin. Yllättävämpää lienee kuitenkin, että monin paikoin se on jopa tummempaa kuin kotoinen sianlihamme. Syynä on lihasten hapensaannista huolehtivaan myoglobiiniin sitoutunut rauta, jonka määrä on kalkkunan rintafileessä suurempi kuin esim. porsaan ulkofileessä.
Kalkkunan rintaliha on puolestaan sen reisilihoja vaaleampaa. Tämä johtuu niin ikään myoglobiinista, jota reisilihassa on enemmän.

 

Share/Save/Bookmark