Kalkkuna suomalaisella maatilalla Tulosta Sähköposti

Kalkkunoiden vanhemmat tuodaan Suomeen lentokoneella päivän vanhoina untuvikkoina. Ne kasvavat suomalaisella nuorikkotiloilla, josta ne siirtyvät munimaan munittamoihin.

Munittamoista munat kuljetetaan kalkkunahautomolle, jossa neljän viikon haudonnan jälkeen munasta kuoriutuu untuvikko. Untuvikot kuljetaan hautomolta kuoriutumispäivänään kasvatustiloille.

Vapaana lattialla

Kanat ja kukot kasvatetaan erillään, jotta kanojen ja kukkojen erilaiset tarpeet pystytään huomioimaan. Esimerkiksi rehu- ja vesikupit laitetaan eri korkeudelle isommille kukoille ja pienemmille kanoille, jotta linnut yltävät hyvin syömään ja juomaan.
Kalkkunat elävät vapaana lattialla, kutteri- tai turvekuivikkeen päällä. Kalkkunat syövät rakeistetun rehun lisäksi oman tilan kokojyväviljaa.
Kalkkunakanoja kasvatetaan noin 14 viikkoa, ja kalkkunakukkoja noin 18 viikkoa.
Kalkkunauntuvikot

Tarkkaa työtä alusta loppuun

Suomessa on maailman terveimmät kalkkunat, ja kalkkunoiden terveys sekä hyvinvointi ovatkin tärkeitä koko kalkkunaketjulle
Terve ja hyvinvoiva lintu kasvaa hyvin, ja on perusta laadukkaalle lihalle.
Koko kalkkunaketjussa lintujen hyvinvoinnin eteen tehdään paljon työtä ja sen ansiosta suomalaiset kalkkunat ovat terveitä ja lääkkeitä tarvitaan erittäin vähän (Terve suomalainen lihasiipikarja ei antibiootteja tarvitse).

 

 

Share/Save/Bookmark