Kepeä kalkkuna-kasvislasagne Tulosta Sähköposti

6 - 7 ANNOSTA

 

  • 400 g kalkkunan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 200 g parsakaalin nuppuja
  • 1 kanafonfikuutio
  • 1 tl muscovadosiirappia tai hunajaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl rosmariinia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • (suolaa)

 

 

KASTIKE

 

  • 500 g kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
  • 120 g mozzarellajuustoraastetta
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria

 

 

LISÄKSI

  • 150 g lasagnelevyjä
  • noin 100 g mozzarellaraastetta

 

Kuullosta hienonnetut sipulit pannulla öljyssä. Lisää kalkkunan jauheliha ja ruskista kevyesti.

Lisää mukaan paseerattu tomaatti, purkin huhteluvesi, paloitellut parsakaalinnuput, kanaliemikuutio, siirappi ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia. Tarkista maku.

Sekoita jogurttiin justoraaste, sitruunankuoriraaste ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Levitä öljytyn uunivuoan pohjalle ohuelti kastiketta, sitten lasagnelevyjä ja niiden päälle kalkkunaseosta. Jatka näin ja jätä päällimmäiseksi loppu juustokastike.

Ripottele pinnalle mozzarellaraaste.

Kypsennä 180 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

 

Share/Save/Bookmark