Grillikalkkunaa välimeren tyyliin Tulosta Sähköposti
Välimeren kalkkunaleikkeet
6 annosta
6 kpl kalkkunan ohutleikettä
2 rkl öljyä
RUB
1 rkl korianterinsiemeniä
2 tl sitruunankuorta
2 tl rosmariinia
1 1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Lisänä:
VALKOSIPULIPAVUT
400 g vihreitä pakastettuja papuja
1 punasipuli
2–3 valkosipulinkynttä
KASTIKE
1 dl öljyä
1/2 dl vaaleaa balsami- tai omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä
2 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1 rkl dijoninsinappia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Marinoi pavut vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä.
Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa puolikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Mittaa kaikki kastikeaineet kannelliseen astiaan, jonne myös pavut mahtuvat. Ravista
kastikeainekset sekasin.
Lisää mukaan jäiset pavut ja kääntele purkkia, jotta kastike pääsee papujen ympärille.
Anna papujen sulaa ja maustua jääkaapissa.
Mittaa kaikki rub-ainekset mortteliin ja hienonna.
Sivele kalkkunanlihat molemmin puolin ensin öljyllä ja hiero pintaan sitten rubi. Anna
maustua viileässä tunnin pari. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen
grillaamista.
Grillaa kalkkunan ohutleikkeitä molemmin puolin 2–3 minuuttia.
Tarjoile valkosipulipapuja grillattujen kalkkunan ohutleikkeiden kanssa.
Juomaksi sopii loistavasti italialainen roseeviini Tommasin Bardolino Chiaretto Rosé 2014
(Alko: 9,99 €).

6 ANNOSTA

 

  • 6 kpl kalkkunan ohutleikettä
  • 2 rkl öljyä

RUB

  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 2 tl sitruunankuorta
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Lisänä:

VALKOSIPULIPAVUT

 

  • 400 g vihreitä pakastettuja papuja
  • 1 punasipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä

 

KASTIKE

 

  • 1 dl öljyä
  • 1/2 dl vaaleaa balsami- tai omenaviinietikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia silputtuna
  • 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

 

 

Marinoi pavut vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa puolikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki kastikeaineet kannelliseen astiaan, jonne myös pavut mahtuvat. Ravistakastikeainekset sekasin. Lisää mukaan jäiset pavut ja kääntele purkkia, jotta kastike pääsee papujen ympärille. Anna papujen sulaa ja maustua jääkaapissa.

Mittaa kaikki rub-ainekset mortteliin ja hienonna. Sivele kalkkunanlihat molemmin puolin ensin öljyllä ja hiero pintaan sitten rubi. Anna maustua viileässä tunnin pari.

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista.

Grillaa kalkkunan ohutleikkeitä molemmin puolin 2–3 minuuttia.

Tarjoile valkosipulipapuja grillattujen kalkkunan ohutleikkeiden kanssa.

 

Share/Save/Bookmark