Kalkkuna-nuudelisalaatti Tulosta Sähköposti

4 ANNOSTA

 

  • 4 kalkkunan ohutleikettä tai ohutta kalkkunan fileepihviä
  • 1 rkl öljyä

 

MAUSTESEOS

 

  • 1 1/2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1/2 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl limetinkuorta
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/8 tl inkiväärijauhetta
  • 1/8 tl cayennenpippuria
  • 1/2–1 tl suolaa

 

 

LISÄKSI

  • 150 g nuudeleita
  • ½ purjoa
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limetin mehu
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • (thai)basilikaa
  • 2 rkl öljyä paistamiseen

Paahda seesamin- ja korianterinsiemenet kuivalla pannulla kevyesti. Kaada siemenet mortteliin, lisää muut mausteet ja hienonna tasaiseksi seokseksi.

Levitä kalkkunanlihat laakealle vadille leivinpaperin päälle. Hiero kalkkunapihvit ensin öljyllä ja sitten mausteseoksella molemmin puolin. Peitä vati kelmulla ja anna maustua huoneenlämmössä paistamiseen asti.

Pane nuudelit kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että nuudelit peittyvät. Anna liota noin 5 minuuttia. Huuhtele lävikössä ja valuta.

Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Halkaise purjo, huuhtele välit huolella juoksevalla vedellä. Leikkaa purjo tikkumaisiksi suikaleiksi.

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä. Lisää pannulle porkkana- ja purjotikut, kääntele niitä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hiukan.

Lisää pannulle nyt nuudelit ja kääntele muutama minuutti. Kaada päälle soijakastike ja limettimehu.

Kumoa kasvis-nuudeliseos laakealle tarjoiluvadille.

Kuumenna pannussa ruokalusikallinen öljyä ja paista kalkkunan ohutleikkeitä molemmin puolin muutama minuutti. Nosta leikkeet leikkuulaudalle, leikkaa suikaleiksi ja nosta salaatin päälle.

Lisää mukaan (halkaistut) kirsikkatomaatit ja koristele ruoka (thai)basilikasilpulla.

 

VINKKI!

  • Vuoraa tarjoiluvati halutessasi ensin salaatinlehdillä tai revityllä jäävuorisalaatilla ja kokoa muuta ainekset päälle

Share/Save/Bookmark