Kalkkuna-bataattivuoka merimiehen tapaan Tulosta Sähköposti

6 ANNOSTA

Laktoositon, munaton

 

 

  • noin 600 g kalkkuna  reisipalaa
  • noin 1 kg bataattia
  • 1/2 purjoa suikaleina
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

 

 

LIEMI

 

  • 5 dl vettä
  • 2 kanaliemi(fondi)kuutiota
  • 1 plo (0,33 l) olutta tai alkoholitonta olutta

 

 

Leikkaa liha tarvittaessa poikkisuunnassa.

Kuori bataatit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Lado lihapalat, bataattiviipaleet, purjosuikaleet ja masuteet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Levitä päällimmäiseksi loput bataattiviipaleet.

Kuumenna kanaliemi ja lisää mukaan olut. Kaada kuuma liemi vuokaan.

Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, riippuen viipaleiden paksuudesta. Tarkista kypsyys.

 

Share/Save/Bookmark