Itämaiset kalkkunapullat Tulosta Sähköposti

6 ANNOSTA

Laktoositon

 

MUREKETAIKINA

  • 400 g kalkkunan jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl öljyä
  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 1/4 tl chili- ja mustapippuria

 

TOMAATTIKASTIKE

 

  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 prk (400 g) paseerattua tomaattia
  • 1 kanaliemi(fondi)kuutio
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • 2-3 dl kookosmaitoa
  • 1 limetin mehu

 

PÄÄLLE

  • tuoretta korianteria hienonnettuna

 

Kuullota murekkeen sipulisilput öljytilkassa. Murenna leivät kulhoon, kaada päälle kookosmaito ja anna pehmetä. Lisää mukaan muna, mausteet ja sipulisilppu ja kalkkunan jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä halutessasi koepala mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.

Kuullota pannulla myös kastikkeen sipulisilput. Lisää mukaan paseerattu tomaatti, liemikuutio, halkaistu (siemenet pois) ja hienonnettu chili sekä kookosmaito. Anna seoksen kiehua pyöryköiden valmistamisen ajan. Mausta kastike liemttimehulla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Pyöritä taikinasta lihapullat voideltuuun uunivuokaan ripi rinnan.

Kaada päälle kuuma tomaattikastike ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Koristele pyörykät korianterisilpulla ja tarjoa lisänä keitettyä jasmiiniriisiä.

 

Share/Save/Bookmark