Kalkkunapiiras Tulosta Sähköposti

8 ANNOSTA

 

POHJA

  • ½ dl perunasosejauhetta (tai 1 dl perunasosehiutaleita)
  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g voita
  • 1 dl vettä tai kermaa

 

TÄYTE

  • 200 g (savu)kalkkunanleikkelettä
  • 1–2 sipulia
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 200 g mozzarella-juustoraastetta
  • 3 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl timjamia
  • ¼ tl suolaa

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää mukaan kylmä rasva palasina ja nypi murumaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä neste ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna rauhoittua jääkaapissa täytteen tekemisen ajan.

Leikkaa (savu)kalkkunaleikkeleet suikaleiksi. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljytilkassa rennoiksi. Sekoita sipulien joukkoon kalkkunapalat ja juustoraaste.

Riko munat kulhossa ja vatkaa mukaan ruokakerma, maito ja mausteet.

Pane leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle. Paina reunapanta kiinni ja revi ylimääräiset paperit pois. Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille ja esipaista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Alenna sitten lämpö 200 asteeseen.

Levitä kalkkunatäyte piiraspohjalle ja sen päälle munamaito. Jatka kypsentämistä noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Tarjoile haaleana vihersalaatin saattelemana.

 

Share/Save/Bookmark