Juhlakalkkuna, viinirypälekastike ja hasselbackan perunat Tulosta Sähköposti

Atria_10248_03

Juhlakalkkuna

  • n. 1 kg kalkkunan rintafileetä
  • 1/2 tl (suolaa)
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 ruukku tuoretta timjamia
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä

Kastike

  • 2 prk (4 dl) isoäidin kermakastiketta
  • 50 g vihreitä siemenettömiä viinirypäleitä
  • 1/2 rkl konjakkia
  • 1/2 rkl makeaa sinappia

Hasselbackan perunat

  • 8 kpl jauhoisia, suuria perunoita
  • 20 g voita
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Hiero fileen pintaan murskatut valkosipulin kynnet, timjami, suola ja valkopippuri. Laita paistopussiin ja anna maustua kaksi tuntia huoneen lämmössä. Työnnä kylkeen paistomittari ja kypsennä 125 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 80 astetta (noin 1,5 tuntia).

Hasselbackan perunat

Kuori perunat ja leikkaa syviä viiltoja noin 1/2 sentin välein. Laita perunat uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle korppujauhoja ja laita jokaisen päälle vielä voinokare. Kypsennä uunissa kalkkunan kanssa.

Kiehauta isoäidin kermakastike. Lisää viinirypäleet ja mausta konjakilla ja sinapilla.
Share/Save/Bookmark