Kalkkunakerrossandwichit ja uunilohkoperunat Tulosta Sähköposti

Kermaviilikastike Atria_10796_03

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl viinietikkaa

Omena-porkkanasalaatti

  • 1 kpl omenaa
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa ja mustapippuria

Sandwichit

  • 12 kpl täysjyväpaahtoleipää
  • 2 dl kermaviilikastiketta (ohje)
  • 1/2 ruukku jäävuorisalaattia
  • 1/2 ruukku rucola-salaattia
  • n. 200 g savustettua kalkkunaleikkelettä
  • 200 g omena-porkkanasalaattia (ohje)
  • 8 kpl coctailtikkuja

Uunilohkoperunat

  • 6 kpl rosamunda perunaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia

Valmistusohje

Valmista kermaviilikastike. Sekoita kermaviilin joukkoon kaikki mausteet ja anna makujen tasaantua jääkaapissa 10 minuuttia.

Valmista omena-porkkanasalaatti. Pese omena huolellisesti ja kuori porkkana. Raasta ne raastimen karkealla terällä. Sekoita raasteet keskenään ja mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia.

Kokoa sandwichit. Paahda leipäviipaleet rapeaksi leivänpaahtimessa. Lusikoi 8 viipaleelle kermaviilikastiketta. Lado kastikkeen päälle salaatin lehdet, rucolaa, paahdettua grilllikalkkunaa viipaleina sekä omena-porkkanasalaattia. Nosta kaksi päällystettyä leipää päällekkäin ja vielä päälle yksi paahdettu paahtoleipä. Leikkaa kerrosleivät kolmioiksi ja kiinnitä coctailtikuilla.

Valmista uunilohkoperunat. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa ne lohkoiksi ja laita kulhoon. Sekoita perunoiden joukkoon öljy, suola ja timjami. Kaada perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paistaa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Share/Save/Bookmark