Mangokalkkuna ja fenkolirisotto Tulosta Sähköposti

Atria_10407_03

  • n. 1 kg kalkkunan rintafileetä

Täyte

  • 75 g Mustaleima raastetta
  • 1/2 dl mangochutneyta
  • 1/2 dl persiljaa

Kastike

  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl appelsiinitäysmehua
  • 1/2 kpl kanaliemikuutiota
  • 2 rkl mangochutneyta

Risotto

  • 8 dl vettä
  • 2 kpl kanaliemikuutiota
  • 2 rkl voita
  • 1 kpl keltasipulia
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 4 dl risottoriisiä
  • 100 g fenkolia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 75 g juustoraastetta

Valmistusohje

Leikkaa kalkkunan fileisiin pitkää sivua pitkin taskut ja täytä ne reseptin täytteellä. Sulje muutamalla cocktailtikulla. Paista ohjeen mukaan fileet ensin 250 asteessa 15 minuuttia, laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista noin tunti, kunnes lihan lämpötila on yli 75 astetta. Anna lihan vetäytyä ennen leikkaamista folion sisällä 15 minuuttia.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset kattilaan ja kuumentamalla koko ajan sekoittaen.

Valmista risottoon ensin kuuma kanaliemi kanaliemikuutioista. Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Lisää sekaan hienonnettu persilja, kurkuma ja riisi. Kuullota vielä hetki. Lisää kuutioitu fenkoli, valkoviini ja kanaliemi. Anna kiehua kypsäksi. Lisää ruokakerma ja juustoraaste. Tarjoa mangokalkkunan lisäkkeenä.

Chutney

Chutney on peräisin Intiasta. Chutney tulee hindin kielen sanasta "catni” ja se tarkoittaa voimakkaasti maustettua. Niinpä chutneya käytetäänkin mausteena ja maun antajana monissa liha-, kala- ja linturuoissa. Mikäli et pidä tulisesta ruoasta, voit jättää reseptistä mangochutneyn pois tai korvata sen jollain miedommalla mausteella tai kastikkeella.
Share/Save/Bookmark