Kermainen kalkkunanfilee, sinihomejuustoperunat ja rypälekastike Tulosta Sähköposti

Atria_10629_03

  • n. 1 kg kalkkunan rintafileetä
  • 10 g voita
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa

Perunat

  • 10 kpl isoa perunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta

Kastike

  • 7 dl rypälemehua
  • 1 rkl honey Dijon-sinappia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 tl worchestershire-kastiketta
  • 1 rkl kanafondia
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 50 g Maizena-suurustetta (ruskea)
  • 2 rkl (calvadosta)

Valmistusohje

Ruskista voissa pannulla kalkkunanfilee. Kuori ja lohko porkkanat. Aseta lihalämpömittari fileeseen. Laita filee ja porkkanat voideltuun uunivuokaan. Mausta porkkanat suolalla, rakuunalla ja hunajalla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 1 h 15 minuuttia, kunnes lihalämpömittari näyttää 75 astetta. Anna fileen vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen viipaloimista.

Valmista sinihomejuustoperuna. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli. Ruskista kuutiot kasarissa kevyesti. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää ruokakerma ja sinihomejuusto. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja kypsyys.

Valmista rypälekastike. Kaada mehu kattilaan ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Lisää sinappi, ranskankerma, valkopippuri, Worchesterinkastike ja kanafondi. Suurusta maizenalla. Halutessasi viimeistele kastike tilkalla calvadosta.
Share/Save/Bookmark