Juustolla leivitetyt kalkkunanleikkeet ja tomaattikastike Tulosta Sähköposti

Atria_10828_03

Leikkeet

  • n. 500 g maustamattomia kalkkunan fileeleikkeitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl musta- ja valkopippuri-jauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl kananmunia
  • 100 g mozzarellaraastetta
  • 1 rkl voita
  • 1 tl rypsiöljyä

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä
  • 300 g tomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria

Valmistusohje

Valmista ensin kastike. Kuumenna oliiviöljy kattilassa lisää hienonnettu valkosipuli ja paista kevyesti. Lisää lohkotut tomaatit ja vesi ja hauduta noin 30 minuuttia. Lisää basilika, soseuta sauvasekoittimella ja mausta. Halutessasi voit paseerata kastikkeen siivilän läpi.

Nuiji kalkkunaleikkeitä hieman ohuemmaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele leikkeet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi juustoraasteessa. Paista voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia molemmin puolin.

Tarjoile tomaattikastikkeen, vihannesten ja pastan kanssa.

Leivittäminen

Voit tehdä kalkkunan leikkeelle vain yksinkertaisen leivityksen kastamalla sen ensin rikottuun kananmunaan ja sitten juustoraasteeseen. Kaksinkertaisen leivitys syntyy, kun kastat leikkeen ensin vehnäjauhoihin, sitten rikottuun kananmunaan ja lopuksi juustoraasteeseen.

Share/Save/Bookmark