Kalkkunapaisti ja appelsiini-kermakastike Tulosta Sähköposti

Atria_10848_03

  • n. 1 kg kalkkunan rintafileetä

Kastike

  • 2 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • 2 rkl vehnä- tai maissijauhoja
  • 1/2 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 tl rosépippuria
  • 1 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Laita filee uunivuokaan.

Kypsennä 250 asteessa ensin 15 minuuttia, alenna lämpö sen jälkeen 150 asteeseen ja lisää samalla vuokaan 1–2 dl vettä.

Valele paistia aina välillä. Paisti on kypsä, kun paistolämpömittari näyttää +75 astetta, kypsennysaika on noin 1 tunti.

Valmista kastike. Mittaa kattilaan vesi, liemikuutio ja vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Lisää marmeladi, mehu, huhmaressa hienonnettu pippuri ja kerma. Anna kiehahtaa.

Share/Save/Bookmark