Kalkkuna-linssimuhennos Tulosta Sähköposti

HK_2_03Linsseistä saa monipuolisuutta ruokiin, kokeile!

  • n. 500 g hunajamarinoituja kalkkunan fileeleikkeitä
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 porkkana
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 2 viipaletta savupekonia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 4 kpl tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 2 dl tomaattimehua
  • n. 4 dl lihalientä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Liota linssit kylmässä vedessä vähintään kaksi tuntia.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi porkkana. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon, poista tomaateista sisus ja kuutioi ne.

Hienonna pekoni siivuiksi ja kuullota se pannulla. Lisää mukaan öljy, linssit, sipulit, valkosipuli ja porkkana. Kuullota hetki ja lisää mukaan vesi, tomaattimehu sekä tomaattikuutiot.

Lisää lihalientä sen verran että muhennos on kosteaa. Anna hautua noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun muhennos on valmis, paista kalkkunat pannulla öljyssä noin kolme minuuttia per puoli. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Share/Save/Bookmark