Kalkkunanfilee ja kermakastike Tulosta Sähköposti

Atria_10276_06

  • n. 1 kg kalkkunan rintafileetä

Kastike

  • 2 dl vettä
  • 1 kpl kanaliemikuutiota
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 100 g appelsiinituorejuustoa

Valmistusohje

Laita filee uunivuokaan. Kypsennä 250 asteessa noin 15 minuuttia. Alenna tämän jälkeen lämpö 150 asteeseen, lisää vuokaan samalla 1—2 dl vettä. Ota filee uunista, kun paistolämpömittari näyttää +75 astetta. Kypsennysaika on yhteensä noin 1 tunti.

Kastikkeen valmistus

Kiehauta 1 dl vettä kattilassa. Lisää liemikuutio, kerma ja kiehauta. Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada seos ohuena nauhana samalla sekoittaen kattilaan. Anna kiehua 3 minuuttia ja lisää tuorejuusto. Sekoita kuumentaen, kunnes kastike on tasaista. Lisää halutessasi kastikkeeseen mustapippurirouhetta ja tuoretta sitruunamelissaa.

Tarjoile kalkkunan kanssa keitettyä riisiä.

 

Share/Save/Bookmark