Jogurttimarinoidut kalkkunan fileeleikkeet Tulosta Sähköposti

Atria_10243_06

  • n. 500 g maustamattomia kalkkunan fileeleikkeitä
  • 1 tl suolaa

Marinadi

  • 200 g ruokajogurttia
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 3 kpl valkosipulin kynsiä
  • 2 tl rosmariinia tai timjamia
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl appelsiinitäysmehua

Valmistusohje

Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero leikkeiden pintaan suolaa, laita ne isoon, tukevaan muovipussiin ja kaada pussiin marinadi. Tee pussin suuhun solmu tai sulje se kumilenkillä. Pyörittele pussia silloin tällöin ja säilytä sitä jääkaapissa 1 vrk.

Poista leikkeet pussistaan ja pyyhi niiden päältä pois ylimääräinen marinadi. Laita leikkeet uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 10 minuuttia, alenna lämpö sen jälkeen 150 asteeseen. Lisää vuokaan 1 dl vettä samalla, kun alennat lämpöä. Kypsennä vielä noin 20 minuuttia (sisälämpö 75 astetta). Voit käyttää marinadista ja vedestä syntyvää lientä kastikkeena.

Share/Save/Bookmark